Bakalım benim blogda neler arayacaksın...

Bottom Ad

AĞAÇ EV SOHBETLERİ 149

 


Sevgili Deeptone tarafından organize edilen Ağaç Ev Sohbetlerinin bu Haftaki konusu Murat Karakılıç'tan.Daha önceki konu başlıkları için Kaplan Diary'nin bloğunu ziyaret edebilirsiniz.


"Mutlu olmak isteyen insan ile mutlu kalmak isteyen insan arasındaki fark nedir?"






Mutluluk nedir?

Kişiye göre değişir sanıyorum mutluluğun tanımı.

Bana göre sahip olduğumuz şeylerin farkında olmaktır. Özellikle sağlığımızın. Mutlu olmak için ekstra sebeplere gerek yok bence.Kişinin kendi seçimidir gibi geliyor bana daha çok.Mutlu ya da mutsuz olmak. Sokak hayvanının karnını doyurmak. Yağmurlu havada bir fincan sıcak kahve yapıp pencerenin önünde oturmak,sabah uyanır uyanmaz müzik dinlemek.Çocuğunun elinden tutup okula götürmek, ki çocuğu hiç okula gidemeyen ya da hiç çocuk sahibi olamayacak olan insanlar var.Koltukta uyuyakalmışsın ve biri üstünü örtmüş, biri seni düşünmüş, üşümesin demiş,bunların hepsi mutlu olmak için yeterli sebepler.

Gelelim mutsuzluktan yakınan insanlara, ben de bir zamanlar onlardan biriydim sanırım. Başkalarına olmasa da kendime yakınırdım mutsuzum diye.Sonra aslında hayatta beni mutsuz eden şeyleri zaten kendim seçtiğimi farkettim, kimse beni zorlamamıştı, tamamen özgür irademle ben seçip, hayatımın baş köşesine oturtmuştum,ve baştan kabul etmiştim olumsuz olan bir çok şeyi. Bir nevi izin vermiş, sınırlarımı yerinde ve zamanında koyamamıştım.Sonralarıysa kimse üzülmesin, kırılmasın, tatsızlık çıkmasın diye susmak, hoş görmeye çalışmak kolayıma gelmişti. 

Yani özetle hayatınızda olan insanlar sizi mutsuz edebilir, onları zaten sizin seçtiğinizin farkına vardığınızda anlıyorsunuz.Mutlulukta mutsuzlukta aslında sadece sizinle ilgili. 

Gelelim sorumuza...

"Mutlu olmak isteyen insan ile mutlu kalmak isteyen insan arasındaki fark nedir?"

Mutlu olmak isteyen insanla, mutlu kalmak isteyen insan arasında pek bir fark göremiyorum ben.İkisi de beklenti halinde çünkü, beklentiye girmek insanı ne derece mutlu edecek bir duygudur tartışılır.

Yorum Gönder

21 Yorumlar
  1. Çok iyi bir anlatım, böyle farklı görüşlerin olması ne güzeldir. Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  2. Mutlu klmak ve mutlu olmak farklı mücadeleler ve tercihler gerektiriyor sanırım.
    Birini tercih etmek istemiyorum açıkcası: c-)Hepsi

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Güzel bir yaklaşım dediğiniz gibi herşey bizim elimizde.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel anlatım olmuş :) Bende yazdım :)

    YanıtlaSil
  5. yaa sahiden bazı insanlar mutsuz olmayı daha çekici buluyor, mutluluk basit geliyor onlara :)

    YanıtlaSil
  6. bu serinin sembolik resmine bayılıyorum. değişik bir aurası var resmin. Ayrıca yazınız ve bakış açınız çok güzel emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dimi ben de çok seviyorum o resmi, ziyaretiniz için ayrıca teşekkürler :)

      Sil
  7. Evet her şey bizim elimizde. Belki bizi mutlu veya mutsuz edecek insanları tam manasıyla seçemesek de onların davranışlarını umursayıp umursamamak yalnızca bizim zihin yönetimimizle ilgili bir durum bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi bizi mutsuz eden zehirli enerjileri temizlemek lazım

      Sil
  8. İtiraf ediyorum bu konu bana çok zor geldi. Dümdüz yaşayıp gidiyorum, mutluğu arama gibi bir hedefim olmadığından sanırım konu bana uzak geldi, fikir üretmekte zorlandım yani...
    Sessiz kalmak, kabullenmek yorar ki insanı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de dümdüz yaşamayı seviyorum, yormadan, kırmadan yaşamalı mutluluk kendiliğinden gelir o zaman

      Sil
  9. Beklentinin yan etkisi mutsuzluktur

    YanıtlaSil
  10. Mutlu olmak için sonsuz sayıda neden var aslında. Önemli olan bunun farkına varabilmek. Mutluluğun yanında mutsuz anlarımızın da olabileceğini bilmek ve her zaman mutlu olmamız gerekir gibi bir saplantıya girmek son derece yanlış bir yaklaşım bence:)

    YanıtlaSil
  11. Her zaman mutlu olunacağını düşünmüyorum, ama insan kendine mutlu keyifli anlar yaratabilir, mutluluk kişinin kendisiyle alakalıdır, hep şikayet eden biri ne kadar mutlu olabilir. Ki bazen mutsuzlukta güzeldir.

    YanıtlaSil
  12. Değil mi beklentilerine karşılık bulamadıkça daha da mutsuz oluyor insan, mutluluğu bir şeylere bağlamamak lazım.Ziyaret için ayrıca teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
* Lütfen Buraya Spam Yapmayın. Tüm Yorumlar Yönetici Tarafından İncelenir.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F


:T

:H

Below Post Ad

Bottom Ad