Bakalım benim blogda neler arayacaksın...

Bottom Ad

Brezilya fönü , saç botoksu

keratin bakımı,tuzsuz şampuan,brezilya fönü


 Artık hayatımın vazgeçilmez bir parçası olan brezilya fönü yapacağım bugün,kendim evde yapıyorum bu işlemi(kuaförler baya yüksek maliyetlere yapıyorlar),yıkayıp beş dakika kurutup dümdüz fönlü saçlara sahip olmanın rahatlığı tarif edilemez,dalgalı saçlı olanlar bilir,düzleştirici,fön herhangi bir işlem yapmadan asla dışarı çıkamazsınız,kabarır,elektriklenir hele havada nem varsa sizi deli eder,ya da köpük,jöle vs birşeyler kullanmanız gerekir ki ben hiç sevmiyorum saçımı ağırlaştıracak bir şeyler kullanmayı,yumuşacık olmasını seviyorum her daim.Hazır yapmışken bununla ilgili yazmak istedim.Ben internetten kolaylıkla bulabileceğiniz Bio Keratin Gold marka ile yapıyorum.Ortalama bir fiyatı var kalıcığı iyi,yaklaşık 4-5 ay kullanıyorum.Sonrasında ufak ufak dalgalanıp kabarmaya başılıyor tabi bu esnada saç botoksu yapıp süreyi uzatabiliyorsunuz.Yapımı biraz sabır gerektiriyor maalesef en sıkıcı kısmı bu,çünkü bu keratinin 2,3 gün saçınızda kalması gerekiyor en az yani şöyle 2 gece keratinle uyuyup 3. gün akşama doğru yıkıyoruz.Çalışıyorsanız hafta sonuna getirmenizi tavsiye ederim,cuma akşamı yapıp pazar akşama doğru yıkarsanız pazartesi sabahı işe yapışık,yağlı gibi görünen saçlarla gitmemiş olursunuz.Gelelim nasıl yapıldığına.


BREZİLYA FÖNÜ YAPIMI ...


Evde Brezilya fönü nasıl yapılır?


1.Saçlarımızı önce tuzsuz (sülfatsız) bir şampuanla yıkıyoruz.Tuzsuz şampuanlar artık marketlerde de rahatlıkla bulunabiliyor.Kullandığım Bio keratinin 3'lü seti de var Tuzsuz şampuan/saç kremi /keratin o şekilde de alabiliyorsunuz isterseniz.Benim tercihim ogx marka şampuan ve saç kremi ikilisi,brezilya fönlü saçlar için özel bir serisi var,ve efsane güzel bir kokusu var.



tuzsuz şampuan,sülfatsız şampuan,brazilya fönü ,saç bakımı



2.Saçlarımızı hafif nemli kalacak şekilde kurutuyoruz.


3.Saç boyama kabına 2 parmak yükseklikte keratin alıyoruz,saçlarım epey uzun olmasına rağmen bu ölçü bana yetiyor,siz azar azar koyup yetmediği yerde ekleyebilirsiniz.Bundan sonrasında plastik eldiven giymeye özen gösterin. Şimdi bir fırça yardımıyla keratini 3-4 cm lik tutamlara ayırdığımız saçımıza sürüp masaj yaparak yediriyoruz.


4.Keratin yükleme işlemi bittikten sonra bir yarım saat kadar bekliyoruz.


5.Fön aşaması.Bu aşamayı iyi havalandırılan bir alanda ve mümkünse maske ile yapmanızı öneririm.Çünkü keratinimiz ısıyla girdiği etkileşim sonucunda keskin kokulu bir duman çıkarıcak.Burada saçım mı yanıyor acaba falan diye düşünmeyin.Keratin ısı ile aktifleşen bir madde çıkan dumanlar kimyasalımızın aktifleştiğini gösteriyor bize.Ama dediğim gibi solumamaya gayret gösterin, iyi havalan bir yerde çekin fönünüzü.Muntazam bir fön çekip tamamen kuruttuktan sonra...


6.230 dereceye kadar ısıtılmış düzleştirici ile saçınızı düzleştirin,her tutamın üzerinden en az üçer kez geçmeye dikkat ederek.


7.Bu düzleştirme aşamasını sürekli olarak tekrar edeceğiz bir kaç saat içinde yeniden düzleştireceğiz,sonra uyumadan önce yeniden,sabah uyandığımızda bir daha,akşama kadar bir kaç defa uygulayacağız bunu gidip gelip.diğer gün akşama kadar yine aynı şekilde ve bu arada toplamak, herhangi bir toka takmak,saçı kulak arkasına atmak vs yok.3. günün sonunda yeniden tuzsuz şampuan ile yıkayıp fönü ısı üstten gelecek şekilde dik bir açıyla tutarak tarayarak kurutuyoruz.5 dakika içinde 2 kat fön çekilmiş gibi duran saçlarınız olacak.4-5 ay sürecek bir rahatlık için de değer bence 3 gün eziyet çekmeye sizce :)


Ama yok ben 3 gün bekleyemem derseniz bir kaç saat bekletip saç botoksu yapabilirsiniz,tellerinizi onarıp dolgunlaştırsın istiyorsanız.Ya da bir gün bekletebilirsiniz etkisi çok uzun sürmüyor o şekilde ama saçınızı besleyip kırıksız sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlıyor.







Yorum Gönder

10 Yorumlar
  1. Harika bir yayin bu paylastiginiz icin cok cok tesekkur ederim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim merak ettiğiniz başka bir şey olursa seve seve yardımcı olurum konuyla ilgili

      Sil
  2. 6 ayda bir kuaföre bir dünya para bayılıyorum:( Ben becerebilir miyim ki? Kaleminize sğlık. Sevgiler…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Becebilirsiniz tabiki,fönü güzel çekerseniz,ve ilk düzleştirmeyi tutamlara ayırarak anlattığım gibi yaparsanız çok güzel oluyor.Sonraki 2 günde gün içinde 3,4 kez düzleştirin ara ara,bir de tek kutu ile en az 5-6 defa yapabiliyorsunuz çok çok uyguna gelmiş oluyor,2 ayda bir botoks yaparsınız 1 gün bekletip yıkarsınız süresi uzamış olur.

      Sil
  3. Ah ben fön çekmeyi becerebileydim.:D

    YanıtlaSil
  4. aa hiç duymadım teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. müthiş rahat bir şey,saçların dalgalıysa ve memnun değilsen denemelisin mutlaka

      Sil
  5. Tuzsuz şampuan'ı da Brezilya fönünü de ilk kez duyuyorum. Saçlarım düz olduğundan ve basit bir fönle şekle girdiğinden radarıma girmemiş demek ki. Biraz uğraşla uzun süreli kalıcı sonuçlar alınabiliyor olması güzel. Detaylı anlatım için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel düz saça sahip şanslı kişilerdensin :)

      Sil
* Lütfen Buraya Spam Yapmayın. Tüm Yorumlar Yönetici Tarafından İncelenir.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F


:T

:H

Below Post Ad

Bottom Ad